Ակցիայի ավարտին մնացել է.

Աշխատանքային թույլտվություն

Աշխատանքային թույլտվություն հեռավոր արտերկրի քաղաքացիների, բարձր որակավորում ունեցող մասնագետների (ԲՈՄ) եւ օտարերկրյա ուսանողների համար 

№ ծառայություններՕգնություն ձեւակերպման համարԻնչ փաստաթղթեր է անհրաժեշտ ներկայացնելՁեւակերպման ժամկետըԳինը

1

Աշխատանքային թույլտվություն օտարերկրյա ուսանողների համար«պոդ կլյուչ», այդ թվում, ՌԴ մուտք գործելու թույլտվություն 1 տարի ժամկետով

1. Արտասահմանյան անձնագրի պատճենը.
2. Գրանցման պատճենը
3. Միգրացիոն քարտի պատճենը
4. Գունավոր ոչ փայլուն լուսանկարներ ձեւաչափ 3*4 սմ – 2 հատ.
5. Մուտքի հրավերի հետ միասին

3 շաբաթ

41 900 ռուբ.

2

Աշխատանքային թույլտվություն օտարերկրյա ուսանողների համար«պոդ կլյուչ», այդ թվում, ՌԴ մուտք գործելու թույլտվություն 3 տարի ժամկետով

1. Արտասահմանյան անձնագրի պատճենը.
2. Գրանցման պատճենը
3. Միգրացիոն քարտի պատճենը
4. Գունավոր ոչ փայլուն լուսանկարներ ձեւաչափ 3*4 սմ – 2 հատ.
5. Մուտքի հրավերի հետ միասին

3 շաբաթ  

44 900 ռուբ.

3

Աշխատանքային թույլտվություն բարձր որակավորում ունեցող մասնագետների (ԲՈՄ) համար պոդ կլյուչ», այդ թվում, ՌԴ մուտք գործելու թույլտվություն 3 տարի ժամկետով

1. Արտասահմանյան անձնագրի պատճենը.
2. Գրանցման պատճենը
3. Միգրացիոն քարտի պատճենը
4. Գունավոր ոչ փայլուն լուսանկարներ ձեւաչափ 3*4 սմ – 2 հատ.
5. Հետ միասին մտնելու հրավերը

3 շաբաթ

44 900 ռուբ.

Բարձր որակավորում ունեցող մասնագետների առանձնահատկությունները.
1) Քվոտի ձեւակերպում նրա՝ աշխատանքի գալու համար չի պահանջվում;
2) Իր ընտանիքին նա կարող է հրավիրել բնակվելու երկրի տարածքում;
3) Նա ազատվում է միգրացիոն հաշվառման կանգնելուց եւ իր ժամանման վայրի 90 օր հաշվառումից;
4) Նա կարող է աշխատել երեք տարվա ընթացքում, հետո բազմակի երկարաձգել իր աշխատանքային թույլտվությունը;
5) Աշխատանքային պայմանագրի ավարտից հետո, 30 օրվա ընթացքում, նա կարող է իր համար նոր գործատու գտնել;
6) Նրա աշխատանքային թույլտվությունը տարածվում է միաժամանակ Ռուսաստանի Դաշնության մի քանի մարզերում եւ այլն:

 

2014 թ հունվարի 1 - ից ուժի մեջ են մտել փոփոխությունները ՌԴ օրենսդրության մեջ, ըստ որի, օտարերկրյա ուսանողները կարող են աշխատել ուսուցման ընթացքում Ռուսաստանի Դաշնություն տարածքում:
Օտարերկրյա ուսանողների համար, որոնք առկա ուսանում են ռուսական բուհերում 2014 թվականից, պարզեցվում է աշխատանքային թույլտվություն ստանալու կարգը (Ռուսաստանի Դաշնության Դաշնային օրենք առ 23 հուլիսի 2013 թ. № 203-ՖЗ ք. Մոսկվա «Դաշնային օրենքում փոփոխություններ մտցնելու մասին» «Օտարերկրյա քաղաքացիների իրավական դրության մասին Ռուսաստանի Դաշնությունում» եւ Ռուսաստանի Դաշնության առանձին օրենսդրական ակտեր լրացուցիչ բարենպաստ պայմաններ ստեղծելու նպատակով «Օտարերկրյա քաղաքացիների եւ քաղաքացիություն չունեցող անձանց Ռուսաստանի Դաշնությունում ուսանելու համար», ուժի մեջ է մտնում 1 հունվարի 2014 թ.):
Փոփոխությունները օրենսդրության մեջ ենթադրվում են հայտատուի՝ ուսանողի համար փաստաթղթերի նվազագույն փաթեթի հաստատում, նրա դիմումի վերանայումը արագացված կարգով եւ թույլտվություն տալը առանց տարեկան հաստատված քվոտների հաշվառման: Ընդ որում օտարերկրյա քաղաքացին աշխատանքային գործունեություն պետք է վարի քաղաքի (մարզի) տարածքում, որտեղ տեղակայված է բարձրագույն ուսումնական հաստատությունը, որտեղ նա ուսանում է, կամ ուղղակիորեն համալսարանում, որտեղ սովորում է ուսանողը: Աշխատանքային թույլտվությունը տրվում է կնքված աշխատանքային պայմանագրի ժամկետում, բայց ոչ ավելի, քան մեկ տարի: Թույլտվությունը երկարաձգվում է, եթե ուսանողը շարունակում է սովորել, եւ լուծարվում է բուհում ուսուցումը դադարեցնելու դեպքում: Օրենքը նաեւ հաստատում է, որ օտարերկրացին սովորական ուսումնական վիզայով կարող է աշխատել առանց հատուկ փաստաթղթերի ձեւակերպման:
Աշխատանքային թույլտվությունը օտարերկրյա քաղաքացիների համար անհրաժեշտ փաստաթուղթ է, որոնք տալիս են աշխատանքային գործունեություն իրականացնելու իրավունք Մոսկվայում եւ Մոսկվայի մարզում: Դա ստանալով կարելի է գտնել աշխատանք նշված մասնագիտությամբ մասնավոր անձի մոտ կամ առեւտրական կազմակերպությունում:
Միակ պայմանը՝ նրանք պետք է գտնվեն թույլտվության մեջ նշված տարածքի շրջանակներում: Տրված փաստաթուղթը վավերական է մեկ տարվա ընթացքում: Վավերականության ժամկետը լրանալուց հետո օտարերկրյա քաղաքացին պետք է կրկին անգամ անցնի ստանալու ընթացակարգը, այդ թվում՝ կատարելով սահմանը հատումը: Աշխատանքային թույլտվություն ստանալը պահանջում է փաստաթղթերի լրիվ փաթեթի հավաքում եւ ներկայացում, որոնց վերաբերվում է ինքնության վկայականը, միգրացիոն քարտը, երեքամսյա հաշվառման պատճենը:

Մեր մասին


ՄԵՐ ԾԱՌԱՅՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐԸ
Կարծիքներ